Samarbeidet

Foto: Svein Are Sirirud Vatnehol

Samarbeidspartnere i prosjektet

Vi er fem organisasjoner som samarbeider om å nominere bunadbruk i Norge til UNESCO sin Representative liste over Immateriell Kulturarv

 

Noregs Ungdomslag

Bunadskledde dansere på leikfest. Foto: Irene Lislien

Bunadskledde dansere på leikfest.
Foto: Irene Lislien

Noregs Ungdomslag (NU) vart skipa i 1896 og er ein kulturorganisasjon med omlag 14 000 medlemmer og 380 lag i heile Noreg. Ungdomslaga har eit stort mangfald av aktivitetar, og ingen lag er like. Noregs Ungdomslag er ein leiande kulturorganisasjon i Noreg. NU har eit ansvar for å ta vare på og stadig aktualisere den tradisjonelle folkekulturen. Visjonen deira er Levande lokalkultur.


Instituttet for bunad og folkedrakt

Registrering av plagg under feltarbeid i Hardanger. Foto: Solveig Strand/NBF

Registrering av plagg under feltarbeid i Hardanger.
Foto: Solveig Strand/NBF

Norsk institutt for bunad og folkedrakt (NBF) er eit nasjonalt kompetansesenter som arbeider med dokumentasjon, forsking og formidling av folkedrakt og bunad. NBF har eit fagråd, Bunad- og folkedraktrådet, som er oppnemnt av Kulturdepartementet. Instituttet sitt mål er å fremje kunnskap om folkedrakt og bunad som kulturuttrykk, og bruk og tilverking av desse drakttypane.

Norges Husflidslag

Foto: Anne Marte Før


Foto: Anne Marte Før

Norges Husflidslag (NH) er en kultur- og interesseorganisasjon som er ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid. De ble stiftet i 1910, og har 23 000 medlemmer over hele landet. Kjernen i organisasjonens aktivitet er de vel 63 000 kurstimene som lagene står for gjennom året, i bunadtilvirkning, tredreiing, smiing, veving og mye annet.


Studieforbundet kultur og tradisjon

Mannsvest i rutaliv.  Foto: Torunn Elise Kveen/SKT

Mannsvest i rutaliv.
Foto: Torunn Elise Kveen/SKT

Studieforbundet kultur og tradisjon (SKT) er et studieforbund for frivillige organisasjoner som driver opplæring i folkelig kultur som husflid, håndverk, folkedans, teater, kystkultur og lokalhistorie, med mer. Visjonen deres er: Det skal være mulig for alle som bor i Norge å bli kjent med og lære kulturuttrykk og folkelige tradisjoner i skapende og trygge fellesskap

Norsk Folkedraktforum

Fletting av pinnebånd fra Øst-Finnmark. Foto: Mona Løkting/Nff

Fletting av pinnebånd fra Øst-Finnmark.
Foto: Mona Løkting/Nff

Organisasjonen Norsk folkedraktforum (Nff) vart stifta i 1995 og er ein landsomfattande organisasjon som arbeider med bunader som er i samsvar med den folkelege draktskikken i Noreg. Medlemmane i Norsk folkedraktforum ønskjer å ivareta tradisjonelt handverk og vidareføre kunnskap om materiell og immateriell folkeleg drakttradisjon. Nff arbeider for å synleggjere dette gjennom bunadbruk i dag.


Organisering av samarbeidet

Samarbeidspartnerne er organisert med ei styringsgruppe bestående av en representant fra hver organisasjon. Styringsgruppa har det overordnede ansvaret for prosjektet og samarbeidet.

Prosjektet har også en arbeidsgruppe med tre personer, inkludert to prosjektledere. Arbeidsgruppa har ansvar for å drive prosjektet framover og er den som jobber med detaljene rundt de ulike tiltakene og arrangementene knyttet til nominasjonsarbeidet.

I tillegg har samarbeidspartnerne valgt å opprette en egen mediegruppe som har hovedansvar for informasjon eksternt.

Har du spørsmål om organisasjonene, samarbeidet eller strukturen?
Ta kontakt med oss.

 
NH logo standard 180 px.png
 
logo - studieforbundet.png
 
Logo - Norsk folkedraktforum m tekst.jpg
 
 
 
logo_nibf_nett_fullwidth.jpg
 
7Vokep18.jpeg